Bournemouth’un golcü oyuncusu Callum Wilson sakatlığının ardından takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Bournemouth patronu Eddie Howe oyununun sakatlıktan geri dönüşünü değerlendiren açıklamalarda bulundu.
Howe, Callum Wilson’ın antrenmanlara başladığını doğrulayarak oyuncunun sahalara dönüşünün güvende olup olmayacağı konusunda kararsız kaldığını belirtti. Teknik adam oyuncunun takıma katılmasının kendileri için tekrar enerji üretebilecekleri anlamına geldiğini söylemesine rağmen hafta sonu Huddersfield ile oynanacak maçta sahada olup olmayacağının belli olmadığını vurguladı. Eddie Howe, teknik ekiple Wilson’ın durumunu konuşacağını ve gerekli bilgileri aldıktan sonra oyuncunun kadroda yer alıp almayacağını söyledi.
Callum Wilson hakkında konuşan Howe; “İlk kez bu hafta çime çıktı ve gayet iyi gözüküyordu. Geçen haftaya benzer durumdayız, onun geri dönmesi için doğru zamanda olup olmadığımızı bilmiyoruz. Onun nasıl hissettiğini öğrenmem için fizyoterapistlerle konuşmam gerek” dedi.
Skysports’a konuşan Eddie Howe takımının durumunu da değerlendirdi. Howe, “Şu an için bulunduğumuz konumu korumamız gerek. Bizim için maçlar tükeniyor. Hedefimizden uzaklaşmış durumdayız ve üstteki takımlarla puan farkı açılıyor. Düşme potasından sadece 9 puan yukarıdayız. Oyuncularımı koruyarak bulunduğumuz noktayı kaybetmememiz gerekiyor. Yukarıda kalmak için maçları kazanmak zorundayız, bunu hızlı gerçekleştirmeliyiz. Performansımızı tekrar yüksek tutmalıyız” dedi.
Bournemouth bu hafta Huddersfield ile karşılaşacak. 34 puanla 12. sırada yer alan Howe’ın öğrencileri sezona harika bir başlangıç yapmasına rağmen düşme potasından sadece 9 puan yukarıda yer alıyor.