Solskjaer, United’ın zorlu geçişinin gençlerin yararına olacağını umuyor

Manchester United patronu Ole Gunnar Solskjaer, takımda yer alan gençlerin bu “zorlu geçiş döneminden” öğrenecekleri çok şey olduğunu söyledi.

Machester United, bu sezon çıktığı 9 Premier League maçında topladığı 10 puan ile son 33 yılın en kötü sezon başlangıcına imza attı. Romelu Lukaku, Ander Herrera ve Alexis Sanchez’in yaz aylarında takımdan ayrılması United’ı kadro derinliği anlamında zayıf bıraktı ve Solskjaer, elindeki önemli isimleri de sakatlık nedeniyle kullanamadı. Ancak yaşanan bu zorlu süreçte Solskjaer, gençlere forma şansı vermekte hiç çekinmeden büyük bir adım attı.

Norwich maçı öncesi gençlere yarattığı şanslar ve maç hakkında konuşan Solsjkaer, “Cesur olmalısın. Oyuncularınıza ve özellikle gençlere güvenmelisiniz. En kısa zamanda iyi sonuçlara ihtiyacımız var. Norwich’e karşı bir sonuç almalıyız ama sonra yine olduğumuz durumdayız. Geçişe başlama kararı aldık ve bu süreçte ilerliyoruz. Genç futbolcular bu süreçten çok şey öğrenecek. Kupalar kazanmak, zaferler elde etmek istiyoruz bunları sadece başka yollarla yapmak istemiyoruz. Bunları genç oyuncularımızla başarmak istiyoruz. Bu bizim sahip olduğumuz DNA. Genç oyunculara bir şans veriyoruz ve onları derin suya atıp yüzebileceklerini görene kadar onlar hakkında hiçbir şey bilemeyeceksiniz. Şimdiye dek bu çocuklar gerçekten iyi iş çıkardı” dedi.

Sözlerine devam eden Ole, “Norwich deplasmanı her zaman olur bunu biliyorum. Onları Liverpool maçında izlemiştim ve çok istekli olduklarını gördüm. Cesurlar ve kendi yollarından gidiyorlar. Bu onlara harika sonuçlar verdi. Newcastle’ı yendiler, Manchester City’yi yendiler ve net bir felsefesi olan bir takım Onları durduracağımızı düşünüyorum fakat Carrow Yolu dediğim gibi her zaman olur” diye konuştu.

Leave a Comment