Dier, “Dele’nin geleceği kendi ellerinde”

Tottenham’ın başarılı ismi Eric Dier, takım arkadaşı Dele Alli’nin geleceğini ve yeteri kadar forma şansı bulamamasını değerlendirdi. Dier, geçtiğimiz sezonlara oranla formasından bir hayli uzak kalan takım arkadaşı için destek mesajları verdi.

Jose Mourinho yönetiminde her geçen gün forma şansını kaybeden ve geçtiğimiz transfer döneminde takımdan ayrılması beklenen Dele Alli için takım arkadaşı Eric Dier önemli açıklamalarda bulundu. Dele Alli’nin Tottenham’daki geleceğinin kendi ellerinde olduğuna dikkat çeken Dier, forma şansı bulabilmek için performans göstermeleri gerektiğini belirtti. Dier, “Dele’nin kapasitesi var, hepimiz kalitesini biliyoruz, ne getirdiğini hepimiz biliyoruz, bunu geçmişte göstermişti. İşi, çabayı, bağlılığı ortaya koymak gerçekten ona kalmış ve eminim bunu yapacaktır. Kim olduğunu biliyor, her zaman o güce sahipti. Geleceği kendi ellerinde. Bireysel olarak hepimiz performans göstermeliyiz, geniş bir kadromuz var ve oynamak istiyorsak hepimiz en üst seviyede performans göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bu sezon Premier League’de sadece 66 dakika forma giyen Dele Alli, toplamda ise tüm kulvarda altı resmi maçta forma giydi. Geçtiğimiz transfer döneminde PSG ve Real Madrid ile anılan 24 yaşındaki oyuncu, üçüne direkt başladığı altı resmi karşılaşmada bir gol kaydetme başarısı gösterdi.

“YAPTIĞIMIZDAN DAHA FAZLASINI İSTİYORUZ”

Dele Alli hakkındaki düşüncelerinin ardından takımının performansını ve konumunu da değerlendiren Dier, daha iyi olmak istediklerini söyledi. Dier, “Bulunduğumuz yerden memnunuz ama daha mutlu olabiliriz. Bazı kötü maçlardan geçtik. Mesela penaltılı Newcastle maçı, hala açıklaması bile zor. Everton maçı bizim için felaketti. West Ham maçı hayal kırıklığı oldu. Maçın genelinde iyiyken ve 3-0 öndeyken, 3-3 berabere kalmak gerçekten sinir bozucu. Geçen sezon canımızı yakan deplasman karnemizi bu sezon daha iyi bir noktaya çekmeye başladık, bundan dolayı mutluyuz. Rekabet ne olursa olsun, kazanabileceğimize inanarak her oyuna giriyoruz. Biz her anlamda gelişmek ve daha ileriye gitmek için çalışmaya devam edeceğiz. Söyleyebileceğim çok fazla şey yok çünkü gerçekten kendimize odaklandık ve şimdi Perşembe günü oynayacağımız Avrupa Ligi maçına odaklanıyoruz. Patronla çalışmak harika, her maç nerede ve nasıl durduğumuz hakkında bizleri destekliyor. Daha ileriye gitmek için odaklanmış durumdayız” dedi.